• جاذبه های گردشگری شیراز

     

     

    شهر شیراز مرکز استان فارس و پنجمین شهر بزرگ و پر جمعیت ایران است که مساحت آن تقریبا معادل 240 متر مربع می باشد. نخستین نشانه ها از نام شیراز را بر روی یکی از لوح های سفالی در دوره ایلام مشاهده کرده اند. شیراز از سمت شمال به شهرستان­ های سپیدان و مرودشت، از قسمت غربی به شهرستان­ کازرون، از قسمت جنوبی به شهرستان ­های فیروزآباد و جهرم و از قسمت شرقی به شهرستان­های استهبان و فسا منتهی می­شود.  به خاطر داشته باشید که شما می توانید برای رزرو تور شیراز با آژانس مسافرتی آلوین 24 در ارتباط باشید. در ادامه همراه شما هستیم با جاذبه های گردشگری شیراز.

    باغ ارم شیراز

    باغ ارم شیراز

    باغ ارم یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری شیراز ایران و جهان می باشد که ترکیب خارق‌العاده‌ای از هنر طراحی باغ ایرانی و معماری عمارت‌های تاریخی است.

    طراحی محوطه باغ به طرز فوق العاده ای زیباست به طوری که با پیاده‌روی در گذرگاه‌های آن، از هنر طراحی و آرایش باغ ایرانی لذت خواهید برد. عمارت و استخر بزرگ روبه‌روی آن، به وسیله گذرگاه اصلی که از غرب به شرق امتداد دارد، به نقطه انتهایی باغ وصل شده است.

    جالب است بدانید که باغ ارم شیراز در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. همانطور که گفتیم معماری هنرمندانه عمارت باغ ارم، آرایش گل‌ها و قد و قامت درختان صف کشیده، این باغ ایرانی را به یکی از جذاب‌ترین جاذبه های گردشگری شیراز تبدیل کرده است.

    حافظ

    حافظیه شیراز

    حافظیه در شمال شهر شیراز و جنوب دروازه قرآن قرار دارد. جالب است بدانید که طراح این آرامگاه یک معمار فرانسوی به نام آندره گدار است که به فرهنگ و هنر ایران علاقه خاصی داشته و حدود ۳۲ سال در ایران زندگی کرده است. وی در مدت اقامتش در ایران خدمت‌های زیادی به ایران کرد از جمله ثبت کردن سه تپه تاریخی به نام‌های سلیمان تپه، زیرز و مازیر.

    همه چیز دراین آرامگاه معنی و مفهوم خاصی دارد به طوریکه که حیاط جنوبی در واقع ورودی اصلی آرامگاه می‌باشد و در دو طرف این ورودی باغچه‌های گل بزرگی قرار دارد و در میان آن دو استخر بزرگ قرار گرفته است که این بخش جنوبی در واقع نمادی از مادیات است که با نزدیک شدن به بخش شمالی که مزار حافظ قرار دارد، از بندهای انسانی آزاد شده و با بالا رفتن از پله‌های ایوان به سیر و سلوک عرفانی نزدیک می‌شود سپس با پایین آمدن از پله ها که همچون تعظیم در برابر خورشید است ،یعنی همان آرامگاه اصلی می‌باشد. همچنین  ایوان از ۹ پله تشکیل شده است که مضمون ۹ آسمان را تداعی می‌کند.

    گنبدی که به ارتفاع ۱۰ متر از جنس مس روی مزار حافظ قرار دارد نمایانگر آسمان است و همانند کلاه درویشان ترک است.

    و یکی از جالب ترین نکته ها در مورد آرامگاه حافظ، ۸ ستون آرامگاه مرکزی می باشد. که نشان دهنده قرنی است که حافظ در آن زندگی می‌کرده است. همچنین نمایانگر هشت درب بهشت نیز می‌ باشد.

    جاذبه های گردشگری شیراز

    مسجد نصیرالملک

    مسجد نصیرالملک یکی از قدیمی تریم مساجد شیراز است. که در محله گود عربان و در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی امامزاده شاه چراغ قرار دارد.

    تاریخچه ساخت مسجد نصیرالملک شهر شیراز، به دوره قاجار باز می گردد.

    در واقع حاج حسن علی خان در اواخر عمر خود تصمیم گرفت تا مسجدی از خودش در شهر شیراز به یادگار بگذارد و برای همین دستور ساخت مسجد نصیر الملک را صادر نمود.

    مسجد نصیر الملک از نظر کاشی کاری و مقرنس کاری از زیباترین مساجد ایران است. مسجد دارای صحن وسیعی می باشد که در سمت شمال آن قرار دارد. در ورودی دارای طاق نمایی بزرگ است. که سقف آن با کاشی های رنگارنگ مزین گشته است. همچنین مسجد دارای دو شبستان شرقی و غربی نیز می باشد.

    استفاده از شیشه های رنگارنگ در طراحی داخلی معماری ایرانی و همچنین در کلیساها شایع بوده است. اما شاید استفاده از این زیبایی منحصر به فرد در مساجد کمی شگفت انگیز به نظر برسد.

    جاذبه های گردشگری شیراز

    سعدیه

    سعدیه شیراز، محل دفن یکی از بزرگ‌ترین شعرای ایرانی، یعنی سعدی می باشد. که یکی از جاذبه های گردشگری شیراز محسوب می شود.

    سعدی آوازه جهانی داشته و دارد. به همین خاطر همه‌ساله هزاران گردشگر از داخل و خارج ایران، به استان فارس و سعدیه می‌آیند. اگر از فاصله دور به این ساختمان نگاه کنید، متوجه ظاهر مربعی شکل آن خواهید شد؛ اما زمانی که با دقت نگاه کنید، متوجه 8 ضلعی‌بودن سازه اصلی خواهید شد. طراحان از سنگ مرمر در بخش‌هایی از دیوارها استفاده کرده‌اند. در ضمن برای ستون‌ها و نمای جلوی ایوان نیز از سنگ گرانیت قرمز استفاده کرده‌اند.

    سعدیه در طول تاریخ شاهد تغییرات بسیاری در خود بوده است؛ اما بنایی که در حال حاضر در سعدیه مشاهده می‌کنید، اثر دست محسن فروغی است. در طراحی آرامگاه سعدی او از عناصر معماری سنتی کمک گرفت. همانطور که پیش تر اشاره کردیم، با نگاهی سطحی و غیر‌متخصص نیز می‌توان شاهد الگوهای ایرانی در بنای سعدیه بود. ساختمان آرامگاه ظاهری ایرانی دارد و دارای 257 مترمربع زیربنا می باشد.

    در بخش جلویی مقبره، 8 ستون قهوه‌ای‌ رنگ به چشم می‌خورند. این ستون‌ها ابهت خاصی به سازه می‌بخشند. ساختمان اصلی آرامگاه مجموعاً دو ایوان دارد.

    شاهچراغ

    شاه چراغ شیراز

    شاه چراغ، آرامگاه حضرت میرسید احمد فرزند امام موسی کاظم (ع) معروف به سیدالسادات است. که هرگردشگری با رزرو تور شیراز و سفر به این شهر زیبا و تاریخی قطعا بازدید از این آرامگاه را در برنامه خود قرار می دهد.

    داستان شکل گیری این آرامگاه به این گونه است. که احمد بن موسی (ع) می‌خواست برای همراهی برادرش امام رضا (ع) به خراسان سفر کند. اما در راه به وسیله ماموران مامون، خلیفه وقت در شیراز به شهادت رسید. در گذشته تا زمان عضدالدوله دیلمی، کسی از محل دفن امامزاده احمد بن موسی خبر نداشت.

    تاریخچه ساخت آرامگاه شاه چراغ شیراز به دوره های مختلفی از تاریخ باز می گردد.

    در زمان حکومت ابواسحاق، بخش های مختلف آرامگاه از قبیل مدرسه، مسجد و بازار ساخته شد و اکثر مقبره های موجود از آن دوره باقی مانده اند.

    در دوره قاجار همچنین، تغییراتی نظیر استفاده از آجر و سنگ مرمر در کف سازی و بدنه بنا، ضریح سازی، آینه کاری و نصب درب های حرم صورت گرفته بود. که باعث زیباتر شدن شاه چراغ شیراز گردید.

    شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت آژانس هواپیمایی آلوین24 از تمامی خدمات آن نظیر خرید بلیط هواپیما، رزروهتل، خرید بلیت اتوبوس و رزرو تورهای داخلی و تورهای خارجی بهره مند شوید و در صورت سوال با پشتیبانی 24 ساعته آژانس تماس بگیرید.

    ارسال نظر

    ارسال نظر






    نظرات